tirsdag, november 21, 2006

På vadeskitur på Budorfjellet


Helga som var satte fire Panserpiker og to farmerklubbløpere nesa mot Løtens skiparadis, Budor. Her var planen å nyte tre dager til ende med silkeføre, knallsol og blå swix. Men sånn skulle det ikke gå...

Ivrige som vi var rakk fem av seks å få på seg skia, godt innsmurt med klister, før siste mann ankom og middagen ble fortært. Skituren foregikk i en laaaang slak oppoverbakke, med mer eller mindre lysende hodelykter i tåke. På toppen snudde vi rundt Mållia turisthytte og sklei ned igjen. Så hvordan landskapet så ut var fortsatt overlatt til fantasien. Hytta til Smestad viste seg å være utstyrt med en meget god peis, og vedkubbe etter vedkubbe gikk til værs, det samme kan sies om innetemperaturen. Etter flere runder med spørsmål fra et spørrespill var det tide for å kose puta og samle krefter til neste dags skibravader.

Lørdagen opprant og Panserpikene var friske og raske som Panserpiker alltid er. Humøret sank dessverre noen hakk da vi trakk fra gardinene... Nok engang ble klisterutvalget nøye gransket og vi fant noe seigt og rødt. I dag var det ull innerst som var tingen, for det som kom fra oven var slett ikke snø. Panserpikene som dannet baktroppen kan vel skrive under på at de aldri har vært så gjennombløte siden de lekte i vanndammer som små... Nytt av året var at denne lekinga, om den kan kalles det, også foregikk med ski på bena og slettes ikke med tørre sko. Et tips til andre som skal til budorfjellet er å holde seg til de nyoppkjørte løypene, holde seg unna myr områder eller ta med vadestøvler.

Resten av dagen gikk med til å svi rumper foran ovnen, ikke noe er som våte supere som tørkes på kroppen, lesing av matnyttig litteratur (som Tuntreet, Skogeieren og ikke minst hytte boka til far Smestad, som var krydret med tenåringsdikt av vår egen Simen) samt enda flere runder med spørrespill. Fra de to Panserpikene i husflidshjørnet kan det meldes om en nesten ferdig hekla genser, et stykk fullført hekla sjal, ett par pulsvarmere og ei lue!

Neste dag sto to av oss opp i otta, ei Panserpike som skulle besøke broder'n på o-galla, samt høre på bilførerens nylig nedtegnede og selvopplevde historie om overtrening.

Resten venta noen timer med å stå opp, putta noe mer kliss under skia og staka i vei på siste skitur for helga. Dagen hadde lett snøfall og meget god temperatur. Dette var en flott avslutning før det hele ble toppet med far Smestads elgkarbonader på middagsstopp mot Ås.

Ingen kommentarer: