torsdag, august 31, 2006

Husmorsesong


Høsten er ei hard tid for oss husmødre. Innimellom NM-distansene skal det syltes og saftes, tørkes og konserveres. Bær og frukt i skog og på jorder må sankes, ingenting skal gå til spille. I hagen rødmer tomatene, litt seint, men de kommer de kommer, mens squashen i år har lidd hardt under iberiasneglenes raid i vårt fravær. Nå er vi imidlertid raskt på pletten når et brunt uhyre kan sees, kutter det kjapt i to med en hagespade og kaster det så langt ut på asfalten. Labstudier på Ur har vist at snegler ikke liker å bevege seg over kobber, så neste år blir det kobberbelte rundt kjøkkenhagen. Puh, det er et tøft liv, men så blir en til gjengjeld veldig varm om hjerterota av å se inn i en velfylt fryser. Alle syltetøy- og skravleglade er hjertelig velkomne til ei trivelig kveldsstund i Raveien bo- og pleasuresenter!

Og snart er traktkantarellene på gang - er du klar Hovi?

tirsdag, august 29, 2006

NM 2006- slik gikk det

Da er NM over for i år. Det var vel ingen storløping av panserpikene. På langdistansen var det tungt og i tillegg blei det bomming. Ine blei best med 27. plass, Ragnhild ble 32, Line 34 og Katrine: 44.
Fredag var juniorene først ute med sin langdistanse. De kunne observeres fra hytta der våre langdistanseløpere bodde, og det meldes om god underholdning. Mange grassa rundt og tidvis langt fra posten etter langstrekket. Så også panserpikejunior Sofie. Det blei en real bom på denne 2. posten. Altså ikke noe knall løp, men det holdt til en 17. plass og premie.
Mellomdistanse kvalifisering gikk i forholdsvis enkle løyper rundt hytteveggene på Hovden. Man skulle løpe fort og hvertfall ikke bomme om man ville videre. Det klarte de fleste pansepikene ikke. For noen gikk det for sakte, for andre blei det bom og for noen blei det begge deler... Men Line kom videre som eneste fra Ås UMB, så hun skulle forsvare oss i micro finalen.

Finalen gikk i og rundt slalombakken. Det var en fin arena og lett å følge med for de av oss som var tilskuere. Skulle gjerne hogd ned et par bjørker for bedre utsyn, men greit nok. Lines micro deby i konkurranse gikk ikke så alt for bra. Først tråkka hun i et jordvepsebol og litt seinere tråkka hun over også. Det sto ikke noe om slike farer i micro PM. Med ti små giftinnsprøytinger og vond fot var det vanskelig å konsentere seg. Line fikk 2 strafferunder så da blei det hvertfall mulighet for heiagjengen å hjelpe til der. Det endte med en 30. plass.
Junior Sofie løp også mellomdistanse, men uten micro. Det blei enda mer bom enn på langdistansen og endte med en 27. plass

Nå skulle vi reise kjerringa på stafetten!
Men det blei vanskelig. Sofie hang bra med ved runding etter 1 km. Men farten blei nok for stor nedover i myrene og hun bomma seg bort. Annemarie på andrelaget bomma også litt, men hadde ikke tempoet inne til å henge med. Annemarie var likevel ok fornøyd og veksla som 41. mens Sofie veksla som 44. Dagny trippa seg feigt fram i den steinete delen og fikk opp tempoet litt mer nedover i myrene med fin bunn. Bomma ingen ting og veksla som 32. Line løp ok, men ofra ikke lemmer (les nyovertråkka fot) og gikk på en 2-3 min bom i tillegg. Hun tok inn 5 sek på andrelaget og veksla som 34. Ragnhild på siste syrte stødig mellom postene og gikk bomfritt gjennom. Hun løp andrelaget inn til 25. plass. Ine var klar for å ta innpå andrelaget, men bomma. "Da løp jeg på for å ta inn det tapte, men bomma selvsagt ennå mer..." Ine løp inn førstelaget til 29. plass.

I mangel av egne gode prestasjoner vil panserpikene gratulere herrelaget vårt (Øivin, Olav Johannes og Håvard T) med premie på stafetten.
Vi vil også gratulere Hans med super NM innsats!

torsdag, august 24, 2006

NM 2006


Årets NM uke går i år i fjellterreng på Hovden. Arrangøren sier det er ".. et krevende og variert fjellterreng [...]. Et terreng som vil gi store og annerledes tekniske utfordringer." De lover også "et publikumsvennlig arrangement med sentrumsnære arenaer, dyktige speakere, god stemning og mye action. " Vi gleder oss!!!

Om to timer er fire panserpiker klare til dyst og ute i første konkurranse i årets NM. Først ut er Ragnhild som starter 12.10, deretter Katrine, Line og sist Ine som starter 12.46. Vi ønsker dem lykke til og minner om at de kan følges LIVE.

Sofie, Annemarie, Ingvild og Dagny reiser opp i ettermiddag og stiller på morgensdagens mellomdistanse. Vi bommet fra oss for resten av sessongen på Follokarusellen i går og skal bite fra oss i morra.

I søndagens stafett stiller vi med disse to lagene:






Panserpikene 1:
1. Sofie
2. Line
3. Ine

Reserve: Ragnhild
Panserpikene 2:
1. Annemarie
2. Dagny
3. Ragnhild

1. reserve: Katrine, 2. reserve: Ingvild

onsdag, august 23, 2006

Utvidelser

Nå kan du klikke på navnet til en panserpike i høyre marg. Da finner du en kort presentasjon av hver og en.

mandag, august 21, 2006

KM-helga


I helga har det vært KM. Individuelt gikk i høljregn fra Granerud skytebane. Sofie bomma litt, men løp likevel inn til et KM sølv bak Siri Ulvestad. AOOK er jo ikke akkurat den letteste kretsen å hevde seg i, så det var bra. Av seniorene var Ine best med 10. plass. Hun var faktisk den ensete med tid da Selma brøt og både Kathrine og Ingvild blei diska. Ikke den beste generalprøva med andre ord.
På stafetten gikk det bedre. Vi var fortsatt på Granerud, men sola skinte. Førstlaget løp inn til 6. plass totalt (KM for AOOK og ØOK) og 4. i kretsen. Bra! Dette skulle ikke være det antatt beste laget, så vi gleder oss til NM! Andrelaget fikk dessverre et sykeforfall, men fikk hanket inn en sistekvinne. Laget blei dermed fullt, men endte opp med disk. Skadeskudte og gravide panserpiker sørget for at folk fant kartene sine i vekslinga.

To av panserpikene hadde tatt turen over fjellet i helga. De liker merkaløype og har hivd seg på opp bølgen. Ingunn S og Wendy løp Skåla rett opp, 1848 høydemetre på kun få kilometer. De blei henholdsvis nr 4 og 7 i klassene sine og det ryktes at Schei tjente noen kroder på denne oppoverbakken også.

mandag, august 14, 2006

Sommer på hell?

Rundballene ligger på jordene, studentene er tilbake i gangene temperaturen på kontoret har sunket MANGE hakk, høsten er her!
Men om sommern er på hell er det ingen grunn til å sutre over det. Høsten er en fin fin tid. Klare dager og fine farger (men det er jo fortsatt ei stønn til) NM og bankett sessong i vente. Så hvordan står det så til med oss panserpiker? Noen er i form, Sofie løp bra i CRAFT-cupen på Mo(og det selv om hun ikke var med på "høydetrening" i Sveits). Noen er nyforelska og prioriterer løp i innsjøland framfor KM! Noen er "gammelforelska" men nesten nyforelska likevel. Det går rykter om at opptil flere skal formere seg og så finnes det et par skadeskudte. Den ene skaden er nå en sinnsyk tykk skurv og ellers av det psykiske slaget etter en brutalt møte med en grusvei i stor fart på sykkel. Den andre er en hoven og fortsatt vond ankel etter et nesten like brutalt møte, dog ikke i så stor fart, med isen. Det humper og går med andre ord. Vi trener likevel ivrig og er straks klare til å kjempe i snauskogen på Hovden.