torsdag, april 24, 2008

Panserpikene skal rocke Sverige!

Ti panserpiker er klare for en festlørdag på Rosershom slott! Fartsfylt svensketerreng og to ugafla etapper taler til vår fordel, og vi er da ikke så ille trent heller....

Panserpikenes førstelag sender veteran Nybakken ut på første. Noen må jo ta drittjobben:-) Ligger vel an til 500m merkaløype til startpost, og med nr 135 er det vel bare å gutse på til en er i skogen. Da skal det roes ned og 1. post skal spikres! På andre etappe er vi sikre som banken: Ragnhild har hatt en knallbra sesongstart og kan trippe lett forbi endel både svensker og finner som står og klør seg i hodet. Unge Maalen får slik et godt utgangspunkt for sin ugafla 5km, og kan videre plukke rygg etter rygg. Una går garantert trygt og greit gjennom fjerde, og slipper ut en fartstrent Hovi på den siste, ugafla etappa. Panserpikenes plasseringsrekord i Tiomila kom i 2006, da ble vi nr 55. Årets lag er ikke noe dårligere...

Andrelaget har den polarfarende halvdel av tvillingparet Lysaker på første. Utholdenheten er det ikke noe å si på, og finner hun fram gamle kartkunster kan det bli veldig bra! Wedøe-Ragnhild tar andre i en fei, og bare den mer sydenelskende Lysaker får retta ut ryggen kan tredje etappe bli veldig bra! Mor-Maren trives best når stafetten har roa seg litt, og gir Wendy en god posisjon ut på siste.Og når den er ugafla kan ingen være trygge:-) Vi håper på en plass blant de 150!

søndag, april 13, 2008

Vårturer i øst

Bedre seint enn aldri...

Jeg har lenge tenkt å skrive en liten epistel om min fine påske i Ungarn og Slovakia. Nå har det gått så lang tid at jeg i samme slengen kan ta med litt om en helgetur til Latvia også:-)

Jeg har alltid vært fascinert av øst-Europa, men har tidligere bare vært i Russland og Ukraina (byturer til Praha og Tallin teller liksom ikke...). Det er vel ikke kommunismens gråhet som frister, men heller det at jeg vet så lite om disse landa og om folka som bor der. Litt mystisk og eksotisk - går det fortsatt an å se den gamle kulturen etter alle åra med jernteppe? Og orientering er faktisk en perfekt måte å oppleve et land på, mener nå jeg! Du parkerer og skifter i alskens avsides landsbyer, du løper i noen av de fineste naturområdene landet har å by på , du tar selvsagt med deg litt sightseeing i hovedstaden eller andre kjente steder- også treffer du innfødte som har samme interesser som deg sjøl:-)

Men først altså litt om påska. Jeg fikk lov å henge med Kalevan Rasti på tur. De er alltid tidlig ute og godt forberedt, så turen gikk selvsagt til neste års VM-by, Miscolc, nordøst i Ungarn. Utenfor Miscolc ligger nasjonalparken Bükk, et svært så kupert område med bøkeskog. Så tidlig på våren var det svært så god sikt, så orienteringa ble innimellom nesten litt i letteste laget (look who's talking:-) Hele samlinga hadde fokus på veivalg, så det ble langstrekk, langstrekk, langstrekk...Vi var også to dager i Slovakia, i nærheten av byen Roznava, der terrenga var litt flatere, men desto mer prega av monstergroper (se kart). Veldig fine og fascinerende skoger, orienteringa dreide seg stort sett om å navigere mellom gropene. Ganske lett, men vi prøvde oss også i noen terrenger som hadde store grøntområder meg groper i, og da ble det straks værre...





Første helga i april hang jeg med Simo til Latvia, nærmere bestemt Liepaja ved den baltiske sjø...Dette er en liten stubb sør for årets EM-by Ventspils, så nå er vi jammen forberedt til det mesterskapet au:-) Vi stilte i to løp med bra østeuropeisk deltagelse. Stilig sanddyneterreng med forholdsvis åpen furuskog og stedvis heftig kurvebilde. Ble litt tøft både fysisk og teknisk for meg, så det ble et par svinger på mellomdistansen (se kart), men alltid moro med noe nytt!




















Line

lørdag, april 12, 2008

En fin dag for panserpiker!

Sesongstart med Vårspretten! Dagen starta med sludd og regn, og samlingsplassen var som seg hør og bør på et vårløp: perfekt for fine panserpikestøvler:-)

Vi stilte 2 lag: Line, Ingvild, Ragnhild, Ine og Katrine GJ, Selma, Maren, Katrine D

Sjøl var jeg uvanlig nervøs i dag; sov urolig i natt, løp på do jevnt hele morgenen og var nesten litt skjelven før start. Ikke greit å bli veteranpanserpike:-) Debut var det også for Ingvild i dag; første gang på damelaget. Vi kom oss begge greit igjennom - bomma i samme område etter et langstrekk ned i ei detaljert skråli. Ragnhild sto for dagens beste prestasjon: bomfritt og 3. beste etappetid! Ine fikk en sving på 3. siste som muligens kosta 5. plassen, men vi er veldig fornøyde med 7. i dag:-) Andrelaget ble nummer 19 etter noen flere bommer, men kom seg greit igjennom.

Skulle selvsagt ha lagt ut et kart, men harryhandelen frista litt mer enn å vente på samlingsplass til the bitter end....

Bare to uker til Tio:-)

Line