mandag, juli 30, 2007

Fjell-o i Ålen


Litt småspontant kasta jeg meg med på årets 2-dagers fjellorientering i Ålen, som makker til Dana Bednarova fra Nydalen. Sjøl om turen opp er lang og løpet var både langt, hardt og bløtt var det ingen grunn til å angre:-)


Begge dagene var det 12.8 km som skulle tilbakelegges i fjellbjørkeskog, åpne myrer og snaufjell. Første dag bar det ganske raskt opp på snaufjellet, men den gode "oversikten" det innebærer. Vi bomma vel kanskje 3 minutter tilsammen på et par poster nede i skogen, der det er betraktelig vanskeligere å finorientere på 1:30 000 kart...Fasiten ble nesten 12 minutters ledelse til par nr 2. Dagen etter gikk ryktene på at det skulle bli vanskeligere, ettersom større deler skulle foregå i den blå-hvite delen. Muligens frykta vi dette litt for mye, og gikk på en 5 minutter på 1.post. Deretter gikk orienteringa smertefritt, så vi slapp å se noe til de andre damene. Vi konkurrerte mer tett med diverse par i H45, og finta lett ut Oddvar Brå allerede første dag:-) En annen gubbe prøvde seg på ufine triks som å sette piggskoa i leggen på Dana som satt godt planta fast i et myrsig, men han viste i ettertid anger og er nå tilgitt!


Ålen il arrangerer NM-uka i 2009, så til neste år oppfordrer jeg flere til å ta turen nordover!

mandag, juli 16, 2007

Panserpiker i midnattsol

Terrenget ved Bjerkvik. Narvikfjella i bakgrunn.

I år som i fjor har en gjeng med panserpiker vært på sommerløp. Denne gangen dro vi nordover og priste oss lykkelige over det. I strålende sol døgnet rundt løp vi to løp i Bjerkvik og to løp i naboterrenget til NM 2008 på Kvaløya. Terrenga var kjempefine, et gir til hadde dog vært fint å ha når man kruste bortover myren. Litt mer i turboen også da det blei langstrekk med bare oppover. NM på Kvaløya kan nok bli fint, men litt vansklig også.
På hviledagen var det som seg hør og bør fjelltur.
Elin og Ole Martin på vei ned fra Hamperokken.

Line og Dagny løp i D21, men ingen store resultater å skrive hjem om. Selma og Elin løp i D19AK og var både oppe og langt nede på listene i den klassen. Derimot kan vi glede oss over at de kommende panserpikerekkene ser ut til å gi håp om bedre resultater om noen år. Det blei nemlig sammenlagtseire i D11-12, D13-14 og D15-16!

Midnattsol over Kvaløya.