mandag, mai 29, 2006

Helgeaktiviteter




Først må vi, alle panserpiker, få gratulere Ingunn Schei som doktor! Vel blåst!

Kristihimmelfartshelga bød i år på NM ultra lang i Dr. Schei sine hjemtrakter Førde. Det var mye våt tung myr, men fint terreng, sier ryktene. Fire panserpiker fant veien over fjellet. En som saftutdeler til herrene og tre som aktive deltaker.

Så glad er Dagny når topp nr 50 over 2000 meter er besteget.

En panserpike nekter å gi helt slipp på vinteren. Hun kom seg ikke lenger enn TIL fjellet. Med strålende sol vil hun herved slå et slag for vårskiturer som er et godt alternativ til orientering, og nesten like tungt. Helgas høydepunkt var Tverrådalskyrkja. 1300 meter opp fra Sotasæter, der ser man hele verden! Det er to Tverrådalskyrkjer og mellom dem er en smal og rimelig luftig egg. Litt spennende, men uttrolig flott. Som belønning for høydemeterne får man flere herlige telemarksvinger ned igjen før skia må på sekken og de 600 siste høydemeterne må traskes på beina.

Søre og Store Tverrådalskyrkja sett fra Steinkollen.

mandag, mai 22, 2006

Det gror godt!


En hederlig 5. plass i lørdagens 15-stafett etter god innsats over hele fjøla! År 2006 har så langt vært et strålende stafettår - Jukola here we come!

Bildet viser de kommende panserpikene Silje og Ingvild, som begge løp godt på 3. etappe på lørdag. To snertne sneller....

tirsdag, mai 16, 2006

Forsker på ku med lokk




















I tida framover vil vi la deg bli bedre kjent med de enkelte panserpikene! Først ut er Ingunn Schei (Panserpike of the year 2004) som onsdag 24. mai forsvarer sin doktoravhandling om "ku med lokk" her på agrarmetropolen. Vi fikk avbrutt Ingunn i intense forberedelser til disputas (som vi har inntrykk av at har foregått i flere år - her blir det jobba hardt!) med noen spørsmål:


Kan du forklare kort, litt sånn populærvitenskapelig, hva det er du jobber med?
Forskar på kyr med hol i magen, på korleis næringsstoffa blir utnytta i kua og korleis vi kan påvirke mjølkeproduksjonen.


Hva er det lureste du har funnet ut gjennom forskningen din?
At det sannsynligvis er ulike hormon/hormonreseptorer i tarmen som reagerer forskjellige hos kyr med kapasitet til å mjølke mykje og kyr som har låg kapasitet for mjølkeproduksjon.

Hva skal du gjøre når du har blitt doktor?
Slappe av....
Så skal eg fortsette å jobbe i TINE og forske og utrede meir om ernæringsrelaterte problemstillingar til ku, slik at norske mjølkeprodusentar kan ha nytte av det når dei skal fôre kyrne sine.

Så litt om personen Ingunn:

Sivilstatus?
Ufrivillig sambuar med hybelkaninar og av og til edderkoppar (dei siste får eit kortvarig opphold)

Livsmotto?
Ikkje gjer i dag det du kan gjere seinare.

Favoritt mat og drikke?
Semulegrynsgraut med kanel, sukker og melange-margarin, TINE-mjølk og Pepsi Max.

Favoritt o-terreng?
Ultra-lang NM terrenget i Førde....

Favorittetappe?
1.etappe. Størst sjanse for at det er fleire som skal til samme posten samtidig som meg....

Beste idrettsprestasjon?
Birkebeinerrittet 2000

Værste o-opplevelse?
Lørdagskjappen 2006. Har heldigvis korttidshukommelse på sånne ting også...

Interesser utenom orientering?
Bevege skrotten på sykkel, ski, beina. Ellers det som er kjekt.

Hvem er din helt?
Ska' berre ete først....... (sunnfjordsk og betyr at det tar tid å tenke ut det)

Kan du beskrive drømmemannen?
Det har eg gitt opp....

mandag, mai 15, 2006

Nr 7 i Holmenkollstafetten


Bak de tre suverent beste laga var det en spennende kamp om 4. - 8. plass hele veien, og der var vi med. Mange gode enkeltløp og sterk laginnsats ga oss en 7. plass, kun 6 sekunder bak 5. plassen. Kanskje tar vi noen flere relevante treningsøkter neste år, og da blir vi farlige.....:-)

torsdag, mai 11, 2006

Panserpikefakta

Det er blitt etterlyst mer usakligheter her på panserpikenes side så nå tar jeg pennen i munnen eller hva nå det heter og skriver litt om hvem vi, Panserpikene er og hva vi driver med her på Ås og eventuelt andre steder vi skulle rote oss bort til. Er du en potensiell panserpike på veg mot meteropolen Ås eller kanskje en panserpikefan?

hvem er vi?
Jo, vi er en gjeng jenter (flickor, tanter,damer osv) som har en felles interesse, nemlig o-sporten og alt den fører med seg. Aktivitetsnivået spenner seg fra noen ferske c-løpere til de som gang på gang prøver seg i eliteklassen med både oppturer og nedturer. Men hovedmålet for alle panserpikene er å ha det gøy: gøy på løp, gøy på treninger, og ikke minst; gøy på samlinger. Det er selvfølgelig gøy å finne alle postene og enda gøyere å gjøre det i riktig rekkefølge ,men aller gøyest er det når kommer i mål og ser at vi har slått gutta i spurten!




Dagny viser på dette bildet en ekte spurt, se hvor hoppende glad hun er for å få være ute i det fri!










prestasjoner?
Som sagt spenner aktivitetsnivået og dermed også ambisjonsnivået seg over hele skalaen hos panserpikene. Mens noen drømmer om å komme seg gjennom en løype uten å måtte klø seg dypt ned i flassen, drømmer andre om edelt metal i en eller annen form. Foreløpig er ingen i pansepike-fjøset (her på Ås er det mer nærliggenede med fjøs enn stall) ute å lukter etter slike atomnummre, men vi vet at det er god tid (bare se på en annen Åsing; nemlig evigunge Rekkedal).
Se opp for panserpikene! Etter mange gode år for gutta her på landet kommer panserpikene etter. Prestasjonsmessig klatrer vi i stigen og fører nye bestenoteringer: nr 22 i Springcup og nr 55 i TIO.

sosoialt?
Med sjarm og utsråling prøver panserpikene å verve nye medlemmer til klubben. Om det virker? Bare vent å se! Ragnhild og Gry har allerede fått med seg en som for et par uker siden sa at orientering; det skulle han iallefall ikke prøve!
Line og Dagny i rivningstruede Raveien bo- og servicesenter kurerer alle slags problemer, både sosiale, asosiale og kan veilede i alle slags helsespørsmål og heksekunst. Panserpikene har arrangert mangt et festlig lag og flere skal det bli.





Noen skyr ingen midler når de prøver å komme seg inn i panserpike-låven. Her er et godt eksempel på det. Men for all del, bare prøv. =)












Panserpikenavnet?
(Undertegnede har bare hørt rykter om hvordan navnet oppsto så rett meg den som vet.)
KjellB skal ha brukt dette navnet under et bilde som ble tatt av heiagjengen til ÅNO-herrene da de ble nummer 10 i TIO 2000. Siden har panserpikene vært stolte av navnet sitt.



Sofie, ung og stolt panserpike

onsdag, mai 10, 2006

Vårens vakreste


Lørdag tar de fleste panserpikene på seg det letteste de har av joggesko, titter ut av skogen og inntar Oslos gater. Det er tid for Holmenkollstafetten - vårens vakreste eventyr! På førstelaget, som stiller i eliteklassen, løper Ingunn S. (2.), Wendy (6.etp), Ine (7.), Line (13.), Selma (14.) og Sofie (15.). Vi klatrer og avslutter, med andre ord! I fjor ble vi nummer 9, men trener Henrik mener vi bør bli nummer 6 i år. I fjor var det 2.40 opp til den plassen, og selv med evigunge Jorunn Rekkedal tilbake på laget kan vel det bli vel hardt!

På andrelaget har vi Elin (2.), Katrine (4.), Marie (9.), Ragnhild U. (11.), Annemarie (13.) og Gry (14.). I tillegg er "aspirantene" våre Silje (8.) og Ingvild M.J. (6.) og mor Aarnes (1.) på dette laget.

torsdag, mai 04, 2006

Vår, tralala vår ...


Endelig er våren her. Her er et lite bilde fra UMB parken. En inspirasjon for lørdagens Kvistkvas ?

mandag, mai 01, 2006

Vi sov ikkje burt Tionatta....


Etter damestafetten sørga panserpiker og ungdommer for at ingen herreløpere fikk sove i partyteltet. Aldri har Gamle Grevling sine sanger blitt sunget så mye på noen Tiotur! Da kanonsalva for herrestarten gikk, tok vi med oss soveposer, campingstoler og alt vi hadde av varme gevanter, plasserte oss midt foran storskjermen og ble der til the bitter end da Håvard "jogga" inn til ei tid sånn ca 10 minutter dårligere enn Gueorgiou...

Ny rekord!

Panserpikene lot seg inspirere av den flotte innsatsen til ungdomslaga på formiddagen (nr 22 og 97), og satte med førstelaget ny rekord (NLHI ble nr noen og seksti i 1999, ÅNO nr 79 i 2002) med 55. plassen. Sofie åpna ballet med ei godkjent førsteetappe, og kom inn 6.33 minutter etter teten på en 99. plass. Dagny fulgte tre minutter bak som nr 170. Begge hadde måttet slåss endel for å få stemple på en post der arrangøren hadde satt ut altfor få stemplingsenheter. Når skal de lære??? På andre etappe klatra Line og Selma seg litt framover i køa, og kom inn som nr 66 og 1 39, henholdsvis 6.27 og 14.05 bak ledende lag. Ragnhild har bare løpt bra denne sesongen, og løfta førstelaget ytterligere opp til en 55. plass på 3. etappe, nå ca 10 minutter bak. Marie kom inn som nr. 236 Annemarie holdt køen og kom inn som nr 58, ca 21 minutter bak ledende Nydalen. Ine sikra førstelaget en plassering vi er veldig fornøyd med, ved ei stabil sisteetappe. Vi endte opp ca 30 min bak vinnende Nydalsjenter. Andrelaget ble tilslutt nr 207, etter jevne løp av Gry og Ingunn B på de to siste etappene.