tirsdag, november 16, 2010

Panserpike duell i Bamble


Sist lørdag var det duket for en stor panserpike duell under Rørholt marka rundt, et tradisjonelt langdistanse løp arrangert av Skeidi OK.

De to panserpikene som stilte til start var Maren og Ingunn. De fulgte hverandre tett gjennom store deler av løypa, her beskrives den tette duellen!

Forholdene: Ett lite dryss sporsnø og et par varmegrader. Oppholdsvær og overskyet.

Starten: Fellestart med litt kaotisk start med knuffing rundt null enhetene da det var nulling etter start, men før kart-plukking.

1. Post: Relativt langt strekk med veiløping før stien oppover inn i skogen. Det går tungt og panserpikene føler hverandre på tennene litt bak i feltet og går rett i.

2. Post: Ingunn får et lite overtak på Maren inn mot posten og stempler litt før.

3. Post: Greit å følge tråkket til traktorslepet. Ingunn drar på litt for å prøve å få tilbake varmen og ikke minst følelsen i beina (vanskelig å løpe fort når man ikke kjenner beina sine helt). Ingunn stopper rett ved posten og er veldig usikker på om det er der eller ikke (ser ingen spor inn mot poste). Nøler til hun blir tatt igjen av Maren og Co og følger etter på en liten bom. Maren har nå overtaket.

4. Post: Duellantene småpludrer mens broren til Ola Marius leder klynga (som fortsatt ligger litt bak) og går rett i posten

5. Post: Løper rundt på veg, igjen en mulighet til å få varme i beina. Ingunn løper så fort hun kan og får ett lite forsprang inn mot posten

6. Post: Ingunn taper forspranget i det hun sliter med å komme over en flombekk. Kommer nesten over, men får vann godt over knea. Igjen kald på beina. Dette varer nå løpet ut. Stempler litt før Maren på posten.

7. Post: Et realt langstrekk. Ingunn løper rett på ved å ta stien opp den bratte bakken og skal derfra mot farlig myr og følge sti mot posten. Maren løper den store stien videre og tar veien mer rundt. Ingunn sklir litt ut på strekket og må justere seg inn på riktig veg og treffer etter hvert stien, men løper nå aleine og vet ikke om hun er foran eller bak, men går rett i posten derfra.

8. Post: Enkel post rett i, for Ingunn sin del. Sola stikker fram og det er riktig vakkert i skogen. Vet ikke hva Maren gjorde

9. Post: Ingunn løper sti rundt, men mister hodet undervegs og gjør en ordentlig nybegynner feil som ikke skal beskrives på internettet. Ser Maren og 3-4 andre løpere over vannet i det de kommer inn mot posten. Begynner å bli sliten og mister litt motet når jeg ser de så langt foran. Nå går det sakte nå. Inn mot posten er det igjen en stor flombekk som må passeres, beina er tunge og kalde og spensten er så som så. Bruker lang tid på å passere, men kommer etterhvert over og får stemplet.

10. Post: Ingunn dilter av gårde, men får ny giv da hun skjønner at de andre har bomma. Stempler på posten, gir på ekstra mot siste og tar innpå.

11. Post: Maren stempler litt før Ingunn

Mål: Ingunn prøver å ta Maren i spurten, men forspranget er for stort og Maren vinner med 2 sek.