onsdag, september 24, 2008

Tanker om fotball...



Etter å ha lest en antagelig premenstruell NABs artikkel om fotball ble jeg sittende og tenke.. Jeg liker og tenke… Gjerne på andre ting enn skole og når tankene i tillegg vandrer mot fotballspillere da er jo det helt i orden;) – for la oss innse det; de er jo ikke stygge! De er jo gjerne med i diverse ”mest sexy”-kåringer i blader som antakelig passer mitt intelligensnivå, og etter hvert som jeg satt der og drømte begynte jeg og se NAB artikkelen i et nytt lys: Ante jeg litt underliggende sjalusi?

Vegard Forren (som jeg måtte google for å finne ut noe om) er en 20 år gammel gutt som spilte for 3.divisjon i fjor – jeg vet ikke helt hva dette vil si, men med tanke på at fotballaget fra mitt hjemsted spiller i denne divisjonen og jeg minnes og ha sett de spille et par kamper i min tid, aner jeg hva slags nivå det snakkes om. Uansett da; nå spiller han for Molde og er visstnok flink, VG kaller han jo et stortalent – og de lyver jo aldri! Og stortalenter tjener tydeligvis godt over 300 000 kr.
Det gjør ikke o-løpere…. Jeg føler også at jeg må kommentere at det er forresten ikke bare hans ansvar at klubben har sluppet inn mål... det er 10 til på banen;) – 20 hvis man teller med det andre laget. Og så kommer dommerer og sånn i tillegg da:)

Selv om det ikke skrives aner jeg også litt raseri mot Daniel Nannskog. Personlig syns jeg han skal få lov til å klage på hva han vil, mest av alt fordi jeg er svak for skånedialekten og ser dessuten gjerne at han snakker i bar overkropp:P Men Daniel er sint, på dommeren, han utviste visst en på laget hans, og da tapte de, mye, mot Viking.
O-løpere kan ikke klage på noe dommer når de ikke vant…

Så (litt off the record) til ordet toppidrett, definert av wikipedia som ” all organisert konkurranseidrett som satser på det høyeste nivået nasjonalt eller internasjonalt, det vil si på å utvikle de mest profesjonelle utøverne og oppnå de beste resultatene” Og ikke for å være frekk; MEN I FØLGE DENNE DEFINISJONEN DRIVER DA IKKE MORRA DI MED TOPPIDRETT!!?? (Er flere som har funnet caps lock knappen på datamaskinen:P)

Så til slutt, til poenget med hele skribleriet mitt; fotball er fotball! Det er den idretten i Norge med flest medlemmer, faktisk 11 ganger så mange som orientering. Det er den sporten som får voksne menn til å gråte og rive seg i håret. Det er den sporten med mest sponsorinntekter og som de aller fleste små gutter ønsker å bli proffe i, og det er det tv2 mener når de kaller sendinga si for ”sporten”. Fotball er en verdensidrett som går på tvers av landegrenser og kulturer, noe som gjorde at Tyskland fikk et fødselshopp på 10 til 15 prosent i mars, som følge at de arrangerte fotball VM sommeren før.

Og fotballspillere…. De er helter! De kåres til mest sexy, får nye kjærester oftere enn den gjennomsnittlige NAB skifter undertøy, de tjener masse penger som de bruker på å kjøpe dyre biler og store hus. De har fancy klær og smykker og møter opp på det ene og andre av premierer. Det skrives side opp og side ned om de i sladrepressen og de må skive autografer på vei hjem på trening og i gata.
Det må ikke o-løpere….

Men fotballspillere kan også være syndebukker… Husker du åttendedelsfinalen i VM i 98? England mot Argentina? David Beckham ble utvist og England røk ut av VM, han ble en folkefiende og hatet av mesteparten av Storbritannia i lang tid.
Det blir ikke o-løpere…

Så kjære Naked Aas Boy, neste gang du hisser deg opp over fotball: Bare blås det av deg…. Fotball er fotball og orientering er orientering! Du slipper om ikke annet og bli spyttet på fordi du bommet på en post under NM:-)

Det var det! Takk!