torsdag, mai 31, 2012

Rute 74

Når man skal prøve å komme igang med trening etter skader eller sykdom, blir det gjerne både opp- og nedturer. Søndag  kveld fikk jeg kink i ryggen, en enorm nedtur på linje med å havne på rute 74 i det klassiske stigespillet:

Hvis jeg forstod fysioterapeuten riktig har bekkenet vridd seg litt feil i forhold til det som er riktig for ryggsøylen, derfor fikk jeg spasmer i indrefileten (det siste er ordrett sitat).

søndag, mai 27, 2012

I trening

Tror flere av ukas aktiviteter kan defineres som trening.
Mandag: Trilletur på 2 timer, styrketrening på stua. Fryktelig støl flere dager etterpå
Torsdag: Ny runde styrketrening, men litt færre øvelser for jeg måtte legge meg (noe trøtt om kveldene)
Lørdag: Sykkeltur, men usikker på om dette er trening. Kort og rolig tur, det skal vel helst være kort og intensivt eller langt men rolig hvis det skal kalles trening. Men det er jo bedre trening enn tilsvarende tid på sofaen
Søndag: Ikke gjennomført i skrivende stund men har ambisjoner om mer styrketrening. Hvis det blir gjennomført og jeg fortsetter slik, blir det greier framover. Det er bare så dumt at styrketrening er så stusslig. Jobber med motivasjone for å få til tre runder styrke i uka framover. Da bør vel kroppen tåle andre ting etterhvert


tirsdag, mai 08, 2012

Hvor har det blitt av panserpikene?

Denne siden oppdateres ikke ofte, noe som skyldes at panserpikene og de som en gang har vært panserpiker er travle mennesker. Det betyr at vi som regel har mer fornuftige ting og ta til enn å meddele resten av verden hva vi driver med. Det er så lenge siden undertegnede har vært inne på siden, at jeg ble  overrasket over endret design. Men siden vi nå har en blogg er det tid for en oppdatering.

Det har skjedd endel endringer i rekkene og det er vel nesten snakk om et generasjonsskifte. De unge løperne Jenny, Malin, Tonje, Kaja, Ane, Silje og Ingvild (håper jeg ikke har glemt noen nå), er aktive med unntak av Silje som dessverre sliter med litt sykdom. Her er noen av årets resultater:

Vårstaffetten nr 18 (Jenny, Ingvild, Kaja, Malin)
Kvistkvaset nr 1 (Kaja, Ingvild, Malin)
TIO: nr 28 (Tonja, Kaja, Ane, Ingvild, Malin)

For den litt eldre garden har det skjedd endringer for endel:

Line: Ble fjernet fra panserpikesiden da ho flytta til Finland, er tilbake på Ås og nybakt tobarnsmor. Men er nok i trening om ikke så lenge.

Dagny: Har gjort Romerriking av seg og blitt mamma i år, men har allerede sesongdebutert for Raumar
Ine: Jobber og jobber, var skadet i fjor og trener visst noe nå, men er dessverre for oss som bor på Ås på vei til å flytte til Lillehammer
Maren: Ferdig med studentlivet på Ås, giftet seg med Ola Marius, flyttet til Oslo og fått barn og byttet klubb,

Øygunn: Blir stadig observert joggende, og har uttalt at hun har tenkt å sette sine ben på et treningsløp.
Ingunn (undertegnede): Hjemme med barn nr 2 som er 3 md og håper å bli løpbar i løpet av året, men det føles som progresjonen er ekstremt sein. Satser hardt på å komme i form med trilleturer og "core" trening. Hvis tid og ork er til stede, kan det fort bli flere innlegg. Fokuset blir fort baby når man går hjemme, men skal ikke vri siden til en mamma-blogg. Eventuelle innlegg kan fort bli preget av at trening er et relativt begrep!

Oppsummert: Mange av de gode, "gamle" panserpikene er mindre aktive pga familie, skader og jobb. Noen flytter, noen kommer. De aktive damene i Ås-UMB gjør mye bra i o-løypa, men er de panserpiker?