mandag, september 13, 2010

Medalje drysset fortsetter ...

Junior jentene tok sølv på NM stafett i går
På laget løpt: Malin, Ingvild og Silje

fredag, september 03, 2010

Det første NM-gullet: Ultralang 2010

Tenkte jeg skulle legge ut mitt veivalg fra NM ultra. Her er det:




Startet litt roligere enn vanlig for å holde en jevn fart, og for å finne flyten fort. Var allikevel offensiv fra start, og kuttet stien midt på strekket til 1.post. Fant en kjempegod flyt, og økte farten underveis. Følte meg veldig lett i beina, og hadde en følelse av at jeg bare kunne løpe og løpe og løpe. Følte det gikk fort, men merket lite til at jeg var sliten. Var offensiv hele tiden, tok sjelden omveier, og fant de fine linjene i terrenget. Akkurat slik jeg har drømt om å løpe, og slik jeg har trent på å løpe.

Passering kom overraskende fort. Klarte så vidt å fange opp noen beskjeder om at jeg lå bra an, men fordi jeg ikke hørte noe fra speakeren trodde jeg at jeg var litt bak. Har tidligere vært litt bak de beste jentene på løping, og tenkte at jeg sikkert var det nå også, ettersom løypa stilte en del krav til løpsstyrke. Den siste lille sløyfa på slutten ble gjennomført bra, og på vei ned stien mot siste post innså jeg at løpet hadde vært nærmest perfekt. En liten bom på 7.post, men ellers hadde jeg hatt kjempeflyt, glidd igjennom terrenget, plukket detaljer og poster, og viktigst av alt: hatt det utrolig gøy! Da jeg løp bortover stien mot sistepost og hørte publikummere si at jeg ledet med over minuttet, ble jeg allikevel litt overrasket. Kunne ikke helt tro det, men da speakeren sa jeg hadde en ledelse på 2min gikk det opp for meg at jeg kom til å bli norgesmester. På ultralang. En distanse jeg ikke har fått til noe særlig tidligere pga løpsstyrken. Å løpe innløpet og å krysse målstreken med et flagg var noe spesielt. Ekstra gøy var det å bli norgesmester i et løp der jeg nesten har glemt hva jeg har konkurrert om, og i stedet bare hatt det gøy. Og i tillegg i et så fint terreng der jeg virkelig vet hvorfor jeg driver med denne idretten!


I oktober i fjor la jeg en plan for sesongen, og ble enig med Eivind Tonna, trener på skolen, om at jeg skulle jobbe for å bli bedre fysisk. Da er det ekstra gøy å lykkes på NM ultra, nettopp fordi det var utviklingen av fysisk kapasitet som var målet. Nå venter NM lang, mellom og to NM-stafetter, Junior European Cup i Scotland og Blodslitet før treningen mot neste sesong begynner. Jeg vil bli enda bedre både fysisk og o-teknisk, og vet jeg har en del å hente. Til jr.VM i Polen i starten av juli skal jeg være i kjempeform! Håper noen andre panserpiker vil være med å trene:)


PS: har også kart med veivalg fra EM i Spania. De kommer kanskje snart..

Silje